Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Microsoft se začal už před několika lety orientovat spíše na poskytování služeb, než primárně na prodej softwaru a to zákonitě ovlivnilo i vývoj systému Windows 10. Nyní se můžeme podívat na to, co se může chystat pro Wordpad.
jirihr (10) | 24.1.202014:39
Jedině reklamní masírkou může docílit toho, aby mu běžní lidé platili za běžnou činnost, jako je psaní textu, počítání tabulek a jednoduché prezentace. Na nás, kteří víme, že na to vše stačí bezplatný Libre Office, je ovšem krátký :­-­).
Odpovědět0  0
tervicz (66) | 25.1.20200:23
Ono to má více rovin, MS nabízí celý balík služeb a při průměrných příjmech v zemích s nejvetším počtem subsriptions to nejsou až tak významné částky, o365 home je v základu pro 6 osob, to jsou fakt jednotky $ na osobu­/měsíc, pro hodně lidí je pohodlné, že používají identické prostředí jako v práci, škole, kompatibilita dokumentů, zobrazení, updaty atd.
Mj. co se z reklamy dostane k nám není nic proti tomu, jaká je masáž ve státech.

V MS vývoji pracuju řadu let, nedělám si vůbec iluze o dokonalosti některých produktů, ale zas chápu, že firmám i jednotlivcům jde o konzistenci produktů, ve smyslu zaplatím a neřeším, případně vím, na koho nadávat ­(a koho žalovat­).
Vždy se dá najít něco s lepším poměrem cena­/výkon, jde úplně v pohodě provozovat třeba linuxovou mašinu s free sw na všechny běžné účely, nicméně hodně lidí, ačkoli o té možnosti i vědí, jde jednoduchou a pohodlnější cestou a dají přednost mainstreamu, protože je těch pár dolarů nevytrhne, aby řešili alternativy, když mají takhle všechno pod jednou střechou a nedělají to pro to, že by byli nějak hloupí či neosvícení.
Odpovědět1  0
Deluxa (225) | 24.1.20209:16
Heh casy sa menia. Teraz uz po instalacii alebo update okien neriesite ako by ste doladili PC k svojmu obrazu a spokojnosti ale hladate mozne aj nemozne nelegalne sposoby a klucky ako sa zbavit rozneho balastu, malweru,uzasnej telemetrie a bordelu ktory sa tam sam doinstaloval a to uz oficialne s pozehnanim mrkvosoftu. Po kazdom update alebo ich skvelom napade je to ako keby ste otvorili poklop na 150 rocnej zumpe a skocili tam. Cize sa brodite v srackach a nestacite sa cudovat. Ludia by mali zacat konecne premyslat, strikne a jednoznacne vyjadrit odmietavy postoj, mali by bojovat za svoje sukromie a kontrolu nad poskytovanim informacie o sebe.
Odpovědět2  0
tervicz (66) | 25.1.20200:51
Jedna věc jsou technické nedostatky a dopady na výkon, druhá nepodložené názory ohledně soukromí. V MS vývoji pracuju hodně dlouho, telemetrie se řadu let řeší prakticky v každém SW odvětví a firmě.
Představa, že slouží ke špehování nečího soukromí je mylná, veškerá telemetrie jsou diagnostická data, perf. markery, crash reporty atd. a analyzují se striktně za účelem vývoje a právně i technologicky nesmí umožnit ztotožnění s osobou, pokud nejde třeba o testera, který s tím explicitně souhlasí.

Nic vám samozřejmě nebrání přejít na Linux a na internet přistupovat pouze pře Tor...
Odpovědět0  0
Danny723 (36) | 23.1.202020:31
Nejvtipnější je to tlačítko ­"Open Office­", to je jako reklama na konkurenční free produkt :­-)
Odpovědět3  0
vcharvat (31) | 24.1.202010:16
Já to již udělal před 7 lety a spokojenost. Nyni pužívám Libre Office.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.